Propunere traseu cu autorulota - Socool - Inchiriere autorulote

STATIUNEA DURAU

Situata la 175 de km distanta de Tg Mures si la 6 km SV de comuna Ceahlau, la o altitudine de 780-800 m la poalele faimosului masiv Ceahlau este recomandata pentru odihna si tratamentul starilor de slabiciune, a anemiei, dupa eforturi psihice sau intrelectuale. Principalii factori naturali de cura sunt:aerul curat, fara praf si particule alergenice, atmosfera ozonata.

La Durău se afla o mică biserică pictată de celebrul pictor român Nicolae Tonitza. Pe unul din traseele care urcă muntele Ceahlău, turiştii pot admira cascada Duruitoarea (25 m înălţime), cu un impresionant jet de apa şi zgomot asurzitor (de unde îşi trage şi numele). Exista posibilitatea de a efectua excursii pe Ceahlău (Ocolaşu Mare-1907 m şi Toaca-1904 m, ) şi de a practica sporturile de iarna (pârtie de schi, cu diferite grade de dificultate).

Campingul nu are niciun indicator la sosea, deci folositi cu incredere Google Maps pe telefon.

In zona se mai pot vizita Manastirile: Neamt, Secu, Sihastria, Agapia, Varatec.

VULCANII NOROIOSI (jud. BUZAU)

Camping Muddy Land

Muddy Land – un loc unic in Europa, intru-cat se afla langa Vulcanii Noroiosi Mari de la Berca, jud. Buzau.
Din camping se poate ajunge destul de usor pe jos la Vulcanii Noroiosi(aprox. 500 m peste un deal).

Serviciile oferite de camping sunt: mini-market, locuri de campare pentru corturi si rulote/autorulote/campere, dusuri, energie, gratare, vitrine frigorifice, wi-fi, etc.

EFORIE NORD

Camping Meduza situat la  minute de mers pe jos pana la plaja. Toate detaliile despre facilitate le regasiti aici.

CAMPING MALA in CLISURA DUNARII – ESELNITA

La 5  minute de mers pe jos este Dunarea al doilea fluviu ca lungime din Europa, dupa Volga.

De aici se pot face excursii cu barca pe Dunare, pana la Cazanele Mici, Cazanele Mari, Statuia cu chipul lui Decebal.

Basorelieful îl reprezintă pe Decebal, ultimul rege al Daciei, și este sculptat într-o stâncă. Este cea mai  înaltă sculptură în piatră din Europa.

De asemenea puteti vizita  pestera Ponicova cea mai mare  pestera din defileul Dunarii, Manastirea Mraconia sau  Grota Veterani.

SARMISEGETUZA- CAMPING ZAMOLXE

Situata in judetul Hunedoara, Sarmisegetuza este renumita pentru ruinele cetatii  ruinele cetății Ulpia Traiana Sarmizegetusa.

CAMPINGUL este situat in localitatea Sarmizegetusa -Ulpia Traiana – pe 3 ha. Exista locuri de campare cu cortul si rulota. La dispozitia turistilor exista bucatarie complet echipata , internet wireless, loc de gratar, sauna, terasa, locuri pentru gratar, ceaun, teren de fotbal, biliard, tenis de masa, badminton, volei, tir cu arcul, darts, sah, table, carti, zaruri, animale de casa.

De aici se pot face excursii in Tara Hategului, Cascada Bigar declarata rezervatie naturala, Manastirea Prislop unul intre cele mai importante asezaminte religioase ortodixe din Transilvania, Biserica de Piatra Din Densus, Ruinele Ulpia Traiana Sarmisegetuza, Lacul Cincis – Este de unul dintre cele mai mari lacuri din Transilvania, având o suprafață de cca 867 ha și o adâncime de 48 metri, sau Manastirea Ramet.

Cu rulota prin Romania - Socool - Inchiriere autorulote Mures

 

 

Trimite un comentariu